Előfizetői tartalom

Lassan minden közösségi médiát elérhetetlenné tesznek a földrengés sújtotta Törökországban

Portfolio
Törökország eddig sem a médiaszabadságról volt híres, azonban az országot sújtó földrengés után olyan mértékű kritika fogalmazódott meg a kevés elérhető csatornán Erdogannal és rendszerével szemben, hogy a Twitter után az ország legnépszerűbb közösségi oldalát, az Eksi Sözlüköt is elérhetetlenné tették, és az ellenzéki csatornákra is súlyos pénzbírságokat szabtak ki - írja a Bloomberg.

A török rádió és televízió legfelsőbb tanácsa, amelyben a kormány által kinevezett személyek vannak többségben, megbírságolta az előző havi reklámbevételük 3-5%-ára a független a Halk TV-t, a Tele 1-et és a FOX TV helyi ágát. A testület elnöke, Ebubekir Sahin szerint a büntetések indoka, hogy a műsorok a kormányt és az AFAD állami katasztrófavédelmi ügynökséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés