Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok kész tárgyalni Oroszországgal, egy feltétellel

MTI
Az Egyesült Államok csak a Zelenszkij-formula alapján kész tárgyalni az ukrajnai rendezésről Oroszországgal és nincs köze az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantásához – jelentette ki Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott, az ukrajnai háború kitörésének első évfordulóján, pénteken megjelent interjújában.

Nuland azt mondta, hogy az Egyesült Államok csak a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által javasolt békeformula alapján hajlandó tárgyalni az ukrajnai rendezésről. Mint mondta: az ukrán fél egy tízpontos tervet javasolt a béke elérésére. Oroszország semmilyen módon nem reagált erre a tervre. Ha a béketárgyalások az ukránok által javasolt igazságos békeformula alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés