Előfizetői tartalom

Második évébe lépett Putyin háborúja, megérkeztek Ukrajnába az első Leopardok – Háborús híreink az évfordulón

Portfolio
Tavaly február 24-én hajnalban, éppen egy éve támadta meg Oroszország Ukrajnát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és több nyugati vezető – így Ursula von der Leyen, Jens Stoltenberg és Olaf Scholz – megemlékező beszédet mondott az évforduló alkalmából, a Kreml bejelentése szerint azonban Vlagyimir Putyin nem fog megszólalni. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök évfordulós Telegram-üzenetében azt írta, akár a lengyel határig is kiterjesztenék Oroszország határait. Az Egyesült Államok újabb, Oroszország elleni szankciókról és Ukrajnának nyújtandó fegyverszállításokról döntött. Kína az évfordulóra 12 pontos béketervet fogalmazott meg, valódi konkrétumok nélkül. Közben egyre több információ lát napvilágot, hogy Peking nemsokára fegyvereket szállíthat Oroszországnak, a Der Spiegel szerint 100 darab kínai kamikaze drón áprilisi leszállításáról lehet szó. A Wagner csoport vezére egy Bahmut melletti település elfoglalását jelentette be, de a hónapok óta ostromlott Donyeck megyei város még mindig tartja magát. A brit védelmi minisztérium szerint az elmúlt hetekben új stratégiába kezdett az orosz katonai vezetés: a cél már nem nagyobb területek megszerzése, hanem az ukrán haderő kimerítése. A lengyel védelmi miniszter bejelentette: megérkeztek Ukrajnába az első Leopard harckocsik.

2023. február 25. 08:20 Megosztás Szombati híreink Az orosz-ukrán háborúval foglalkozó szombati híreink itt tekinthetőek meg. 2023. február 24. 21:55 Megosztás ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés