Előfizetői tartalom

Meglepő feltételezés: súlyos következményekkel járhat, hogy szép lassan elvérzik az orosz harckocsi-flotta

Portfolio
A mai modern harckocsik előállításához szükséges technológiáknak köszönhetően nincs már lehetőség arra, hogy a második világháborúban tapasztalt tömeggyártás jelenjen meg az iparágban. Az orosz gyártás ráadásul egyre kritikusabb alkatrészhiányban szenved. Oroszország, ennek megfelelően ezért egyre inkább a kiselejtezett modellek felújításával igyekszik pótolni a veszteségeit, de még így sem tud a növekvő igényeknek megfelelő számú modern páncélost szállítani az ukrán hadszíntérre - írja az Economist.

Bár a második világháború során a Vörös Hadsereg mintegy 80 ezer páncélost veszített, az akkori hadiipar lehetővé tette, hogy több harckocsival fejezze be a háborút, mint amennyivel a konfliktus kezdetén rendelkezett. A modern harckocsik sokkal kifinomultabb eszközökkel rendelkeznek és előállítási költségei jóval magasabbak, mint a második világháború során felhasznált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés