Előfizetői tartalom

Súlyos botrány robbant ki: beismerte a médiamogul, hogy ordas hazugság volt az elmúlt évek egyik meghatározó sztorija

Teljesen nyíltan, eskü alatt elismerte Rupert Murdoch, a legnépszerűbb amerikai jobboldali hírcsatorna, a Fox News tulajdonosa, hogy beosztottjai hosszú időn át terjesztették Donald Trump azon hazugságát, hogy a 2020-as elnökválasztást csalással ellopták tőle a demokraták. Murdoch a Dominion Voting Systems által indított per bírósági tárgyalásán tett beismerő vallomást, a periratokból az is kiderül, hogy a hírcsatorna műsorvezetői sem hitték el, hogy a Trump által terjesztett összeesküvés-elméletek igazak lehetnek. Az ügy rövidtávon valószínűleg súlyos anyagi és reputációs kárt okoz majd a cégnek, de egyelőre még nem látszik, milyen hatással lesz az idén induló, jövő évi elnökválasztást megalapozó kampányra.

Hogy kerültünk ide? Donald Trump volt amerikai elnök szerint a demokraták elcsalták a 2020-as választást, ezen vádak terjesztésében a Fox News is fontos szerepet játszott. 2021. január 6-án Donald Trump követői elfoglalták a Capitolium egyes részeit, hogy megakadályozzák a Joe Biden győzelmét hitelesítő elektori szavazatok összeszámlálását. Fotó: Tyler Merbler from USA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés