Előfizetői tartalom

Fordulat Berlinben: a polgármester lemondana a hatalomról legfőbb ellenfele javára

Portfolio
A Frankfurter Allgemeine Zeitung információi szerint Berlin jelenlegi, szociáldemokrata polgármestere, Franziska Giffey, akinek pártja, az SPD csak második lett a tartományi jogú német főváros választásán, a győztes CDU-val való koalícióra tesz javaslatot, ezzel a konzervatív párt jelöltjének, Kai Wegnernek adva át a polgármesteri posztot.

Február 12-én meglepő eredmény született a berlini választáson: a kereszténydemokrata CDU, amely 1999 óta nem nyert a fővárosban, 28,2 százalékkal egyértelmű győzelmet aratott, míg a várost évtizedek óta vezető SPD soha nem látott vereséget szenvedve mindössze 18,4 százalékot szerzett. Ugyan a várost eddig vezető baloldali hármas koalíciónak – SPD, Zöldek, Baloldal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés