Előfizetői tartalom

Levelet küldött Moszkva a Biden-kormánynak – Ez komoly meglepetést okozhatott Washingtonban

Portfolio
Hivatalos levélben tájékoztatta Oroszország az Egyesült Államokat arról, hogy felfüggesztik az Új START egyezményben való részvételüket, ugyanakkor az is megírták a Biden-kormánynak, hogy Oroszország továbbra is betartja az egyezményben foglalt, hadászati támadófegyverekre vonatkozó korlátozásokat – nyilatkozta Szergej Rjabkov orosz helyettes külügyminiszter az orosz RIA Novosztyi hírügynökségnek.

Az Új START egyezmény egyik legfontosabb eleme a hadászati támadófegyverek, elsősorban a nagy hatótávolságú, nukleáris képességgel rendelkező fegyverek számának korlátozása – úgy néz ki tehát, hogy az egyezmény felfüggesztése ellenére Oroszország nem fogja megindítani az ilyen fegyverek gőzerővel való gyártását. Rjabkov ma szintén az orosz állami médiának azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés