Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: szomszédja tankjaira feni a fogát Németország

Portfolio
Németország február 23-án keltezett levélben jelezte Svájcnak, azt szeretné, ha Svájc eladná a raktáraiban őrzött Leopard 2-esek egy részét a német Rheinmetall vállalatnak. Az üzlet lehetővé tenné a német fegyvergyártó cég számára, hogy pótolja az Európai Unió és a NATO-tagállamok Ukrajna fokozottabb támogatásából fakadó, egyre növekvő készlethiányát - írta meg a Reuters.

Németország ajánlatott tett a svájci tulajdonban lévő Leopard 2-es harckocsik megvásárlására. Az üzlet célja, hogy Németország és más országok képesek legyenek saját, fogyatkozó készleteiket pótolni, miközben növelik az Ukrajnának nyújtott katonai segélyszállítmányokat - írta meg a Reuters. Korábban többek között Németország, Lengyelország, Portugália, Finnország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés