Előfizetői tartalom

A múlt ötvözése a modernitással: halálos szörnyeteget faragtak egy ősrégi háborús relikviából

Portfolio
Az eredetileg 1884-ben bemutatott Maxim-géppuska az egyik olyan fegyver, amely különböző variánsai a mai napig mind a két fél haderejénél felbukkannak. Most egy eredetileg 1915-ben rendszeresített német fejlesztés egy példánya bukkant fel egy ukrán katona kezében, immáron olyan modern kiegészítésekkel ellátva, mint az optika, vagy épp a hangtompító.

Az alábbi videón egy Maxim-géppuskán alapuló, de annak egy "könnyített" (alig 17 kilogrammos) változatát jelentő, eredetileg 1915-ös német fejlesztés látható, az MG 08/15. Az első világháború korából származó géppuskák egyedülálló előnye a többi, modern hadviselésben használt géppuskával szemben a vízhűtésük. A modern fegyverzet esetében ugyanis a folyamatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés