Előfizetői tartalom

Megérkezett a figyelmeztetés: Kína még idén támadást indíthat

Portfolio
Tajvan védelmi minisztere, Csiu Kuo-csiang hétfőn arra figyelmeztetett, hogy a szigetnek készenlétben kell állnia, mert már idén számítani lehet a kínai hadsereg "hirtelen behatolására". A védelmi miniszter beszédében hozzátette, Tajvan hajlandó elsőként tüzet nyitni, ha a keleti nagyhatalom megsérti a szuverenitását - írta meg a Reuters.

Kína az elmúlt években egyre inkább fokozta katonai tevékenységét Tajvan körül, beleértve a kínai légierő szinte mindennapos behatolását a sziget légvédelmi azonosító zónájába. Ennek ellenére a kínai hadsereg nem lépte át a "vörös vonalat", a sziget védelmi minisztériuma ugyanis korábban nem számolt be olyan incidensről, amikor kínai erők ténylegesen behatoltak volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés