Előfizetői tartalom

Rohamosan fogynak a magyarok, nemcsak Magyarországon

Portfolio
Kevesebb, mint 11,5 millió magyar él a Kárpát-medencében, a határon túli magyarok száma 1,8 millióra zsugorodott, Magyarországon pedig az itt élő külföldiekkel együtt sem vagyunk többen 9,6 milliónál – írja népszámlálási adatokra hivatkozva a Válasz Online. A demográfiai zsugorodás a környék többi országát is érinti, Románia lakossága 20 millió fő alatt van.

A magyarországi népességfogyást az előző években ellensúlyozta a határon túli magyarok beáramlása, 1985 és 2011 között 319 ezer Kárpát-medencei magyar települt át Magyarországra, ők alkották a hazánkba érkezők 87 százalékát. Az utóbbi években azonban az erdélyiek, kárpátaljaiak kivándorlásának fő célországa már nem Magyarország – írja a lap. A 2022-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés