Előfizetői tartalom

Az ukránokkal számoltatná föl Putyin a saját zsoldoshadseregét? – Mártíromságra készülhet a Wagner-vezér

Portfolio
Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet hétfői jelentésében arról írt, hogy már a Wagner csoport elit egységei küzdenek Bahmutban. Ukrajna célja az lehet, hogy a városi harcban fölőrölje az orosz csapatokat. Ugyanakkor az, hogy a Wagner súlyos veszteségeket szenvedjen, nemcsak Ukrajna és a Nyugat érdeke lehet, hanem az orosz védelmi minisztériumé, sőt Vlagyimir Putyiné is, Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér hatalma és hírneve ugyanis nagyon megnőtt az utóbbi időben, amit már a Kreml is veszélyesnek érzékelhet.

Az ISW úgy értékeli, hogy Ukrajna egyelőre nem tervez gyors kivonulást Bahmutból, és ezt az ukrán vezetés kijelentései is alátámasztják. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn bejelentette, erősítést rendelt el Bahmutba, Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó szerint pedig Bahmut védelme elérte céljait, és „nagy stratégiai siker”. Bahmut városa sem stratégiailag, sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés