Előfizetői tartalom

Tényleg ez lesz a csata, ami végleg eldönti az ukrajnai háborút? Mégis mi történik valójában Bahmutnál?

Ahogy a háború kezdete óta megszokhattuk, most is sokszor egymásnak teljesen ellentmondó hírek érkeznek az ukrajnai frontvonal legintenzívebb összecsapásáról, ami jelenleg éppen a régóta ostromlott donbaszi város, Bahmut térségében zajlik. Betörtek az oroszok? Kivonulnak az ukránok? Ellentámadás indult? Az egész egy zseniális terv része? Fontos város egyáltalán Bahmut? Nézzük, mi történik most a frontvonal legintenzívebb szakaszán.

Most akkor kivonul Ukrajna vagy sem? Az elmúlt napok kulcskérdése az ukrajnai frontvonal kapcsán alighanem az volt, hogy feladja, feladta-e Ukrajna a donbaszi Bahmut (oroszul Artyomovszk vagy Artemivszk) városát, a háború előtt csupán 70 ezres lélekszámú települést, melyet az orosz haderő kora ősz óta heves ostrom alatt tart. Ami ennek kapcsán egészen biztosan kijelenthető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés