FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Elképesztő mértékben növekedett a jüan aránya az orosz exportban

MTI
A jüan részesedése az orosz exportelszámolásban tavaly több mint harmincszorosára nőtt, a rubelé pedig csaknem megháromszorozódott, a rubel és az orosz állam által barátinak minősített valuták az exportelszámolások több mint felét tették ki, a dollár és az euró részesedése 48 százalék volt - közölte Oroszország Nemzeti Bankja a csütörtökön közzétett pénzpiaci kockázati jelentésében.

A jüan részesedése az exportelszámolásokban 0,5-ről 16 százalékra nőtt 2022-ben, míg a rubel részesedése 12-ről 34-re emelkedett. További 2 százalékot tettek ki a többi "baráti fizetőeszközök". A barátságtalan országok által bevezetett nagyarányú szankciók hátterében 2022 márciusa óta az orosz gazdaságban széleskörű strukturális átalakulás ment végbe, a többi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés