Előfizetői tartalom

Kiszivárgott Joe Biden terve a gazdagok megadóztatására - Így csökkentené az amerikai kormány a hiányt

Portfolio
Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke költségvetési javaslatot nyújtott be a kongresszushoz, amelyben emelné a milliárdosokra, befektetőkre és a vállalatokra kivetett adókulcsot. Az elnök ezzel csökkentené az amerikai költségvetés deficitjét, ám a javaslat nem valószínű, hogy átmegy majd a kongresszuson – írja a Bloomberg.

A Biden terve szerint az amerikaiak leggazdagabb 0,01 százalékának legalább 25 százalékos adókulcsot kellene fizetnie. Emellett a 400 000 dollárt kereső amerikaiak legfelső adókulcsát 37 százalékról 39,6 emelné emelné, amellyel Trump egyik adócsökkentését vonná vissza. A javaslat továbbá előírná, hogy a legalább 1 millió dollárt kereső befektetők 39,6 százalékos adókulcsot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés