Előfizetői tartalom

Kitálalt Putyin terveiről az amerikai hírszerzés

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy döntött, hogy az ukrajnai háború elhúzása a legjobb opció számára - állítja Avril Haines, az Egyesült Államok Nemzeti Hírszerzési Igazgatója, akinek véleményét a Sky News idézi. Hozzáteszi: bár Oroszország nem akar háborúzni a NATO-val, jelentős a kockázata annak, hogy globálissá válik a konfliktus.

Haines arra is kitért, hogy az orosz haderő súlyos veszteségei miatt a reguláris képességek visszaépítése évekbe telhet, addig Moszkva nagyobb hangsúlyt fektet majd a nukleáris-, kiber-, és űrprogramjaira. A hírszerzési vezető úgy látja, hogy jelenleg nincs olyan helyzetben az orosz haderő, hogy áttörést tudjon megvalósítani az ukrajnai fronton, ezért még hosszú ideig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés