Előfizetői tartalom

Oroszország bekeményít az alkuban, amely szó szerint élet-halál kérdése

Portfolio
Oroszország kijelentette, kész elfogadni a kulcsfontosságú gabonaexport-megállapodás meghosszabbítását, amely az Ukrajnával vívott háború közepette segített csökkenteni a globális élelmiszerárakat. Ugyanakkor az oroszok bejelentették azt is, hogy az eddigi 120 nap helyett csupán 60 nappal hajlandóak meghosszabbítani a megállapodást -írja a Sky News.

Az ENSZ, Ukrajna, Oroszország és Törökország tavaly július 22-én írta alá azt a négyhavonta megújítható megállapodást, amelynek célja a harcok miatt az ukrajnai kikötőkben rekedt gabona exportjának lehetővé tétele. Az egyezmény érdemben hozzájárult a háború okozta élelmiszer-világválság enyhítéséhez. A megállapodás keretében mintegy 20 millió tonna gabonát exportáltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés