Előfizetői tartalom

Amerikai sajtó: elvesztette Putyin bizalmát a Wagner csoport, ledarálják a zsoldosbrigádot

Portfolio
Elvesztette a Wagner-csoport és vezére, Jevgenyij Prigozsin Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmát, állítja ezt Olekszander Kovalenko ukrán biztonságpolitikai elemző az amerikai Fox News hírcsatornának. A lap kitér az ISW friss elemzésére is, mely szerint felmerül annak a gyanúja, hogy a Kreml tudatosan darálja le a Wagner-csoportot.

Kovalenko szerint a bizalomvesztés a szoledári győzelem kapcsán alakult ki. A szakértő úgy látja, hogy egyrészt probléma volt az, hogy a Wagner-csoport fő támadóereje felőrlődött a városért folytatott harcokban, másrészt pedig az, hogy a település elfoglalása miatt összeveszett Jevgenyij Prigozsin az orosz védelmi minisztériummal, akik szerinte „el akarták lopni előle...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés