Előfizetői tartalom

Komoly incidens történt az Egyesült Államok és Oroszország között: tengerbe zuhant az elfogott drón

MTI
|
Portfolio
Egy Szu-27 típusú orosz harci gép megütötte egy Reaper típusú amerikai megfigyelő drón légcsavarját, ami miatt a pilóta nélküli repülőgép a tengerbe zuhant és megsemmisült - közölte a példátlan esetet kedden az amerikai hadsereg. Olyan ugyanis még nem történt, hogy egy nemzetközi légtérben elfogott amerikai drón a tengerbe is zuhanjon, most ráadásul egy 56 millió dollár értékű drónról van szó. Frissítés! Az orosz külügyminisztérium később azt állította, hogy nem érintkezett az orosz vadászgép az amerikai drónnal, és nem így az okozta annak lezuhanását és egy külön közleményt is kiadtak. Az incidens miatt az Egyesült Államok még mára bekérette a Washingtonba akkreditált orosz nagykövetet.

James Hecker, az amerikai légierő térségbeli műveletekért felelős tábornoka azt tudatta közleményében, hogy MQ-9-esünk rutinműveletet végzett nemzetközi légtérben, amikor egy orosz repülőgép elfogta és eltalálta, ami miatt a drón lezuhant és odaveszett. A tábárnok hozzátette: a felelőtlen eljárás kis híján mindkét légi jármű vesztét okozta. John Kirby, a Fehér...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés