Előfizetői tartalom

Közel nyolcvan éves vörös vonalat léphet át Japán

Portfolio
Japán 1945 óta ódzkodik attól, hogy komoly hadiipari fejlesztésekbe fogjon más hatalmakkal. Az elmúlt közel nyolcvan évben a szigetország a szektorban szinte kizárólag egy partnerrel működött együtt, ez pedig az Egyesült Államok volt. Úgy tűnik azonban, hogy megtörik a jég: Tokió egy új vadászbombázó fejlesztésébe kezd az Egyesült Királysággal és Olaszországgal, ráadásul a fegyverek exportjának szabályozásán is lazíthatnak a Bloomberg értesülései szerint.

A Global Combat Air Programme (GCAP – Globális Harcászati Légiprogram) keretében a három ország egy modern, ötödik generációs, lopakodó képességekkel rendelkező vadászbombázót tervez kifejleszteni. Az egyeztetés érdekében Guido Crosetto olasz és Ben Wallace brit védelmi miniszterek Tokióban fognak tárgyalni Hamada Jaszukazu japán honvédelmi miniszterrel. A projektet a szigetország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés