Előfizetői tartalom

Autoriter fordulat jöhet a Szovjetunió egyik utódállamában

MTI
Üzbegisztánban szerdán közzétették az április végére tervezett alkotmánymódosító népszavazás szövegét, amely a többi között növelné az elnöki mandátum idejét. Az április 30-i referendum lehetővé tenné, hogy a 2016 óta hatalmon lévő Savkat Mirzijojev újabb két, egymást követő elnöki ciklust vállaljon, valamint a jelenleg ötéves ciklust hétévesre bővítené.

A módosításokat maga Mirzijojev javasolta tavaly nyáron, és eredetileg a közép-ázsiai köztársasághoz tartozó Karakalpaksztán Autonóm Köztársaság autonómiájának eltörlését is szorgalmazta volna, ám a javaslatot a hír nyomán kirobbant tiltakozások után visszavonta. A kétkamarás Legfelső Gyűlés (Olij Medzslisz) által csaknem egyhangúan elfogadott módosítások másik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés