Előfizetői tartalom

Hiába a pávatánc, valószínűleg meg fogják hosszabbítani a gabonaalkut

Portfolio
Március 13-á tárgyalt Ukrajna, Oroszország, Törökország, és az ENSZ a Kijev és Moszkva között fennálló gabonaalku meghosszabbításáról. Bár a tárgyalás után a Kreml bejelentette, hogy újabb hatvan nappal hosszabbították meg a megegyezést, a többi résztvevő nem volt ilyen optimista. A Reuters ettől függetlenül úgy véli, nyélbe fogják ütni az alkut.

Moszkva ugyan már március 13-án sikerként könyvelte el a tárgyalásokat, ezt sem Ukrajna, sem Törökország, sem pedig az ENSZ nem erősítette meg. Kijev azért is érezte problémásnak az orosz bejelentést, mert az ukrán fél régóta szeretné elérni azt, hogy az eddig jellemző hatvan helyett 120 naponta legyen szükséges újratárgyalni a gabonaszállítási egyezményt. Moszkva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés