Előfizetői tartalom

Változhatnak a jogosítvány szabályai az egész EU-ban, sokan bukhatják a vezetői engedélyt

Portfolio
Egy készülőben lévő EU-s módosítás szerint a közeljövőben új szabályok vonatkozhatnak az idősebb sofőrökre - írja a Paraméter. Ha valaki meg szeretné tartani motorgépjárműre érvényes jogosítványát 70 év felett is, annak meg kell majd ismételnie bizonyos teszteket. A módosítás célja, hogy növeljék a biztonságot az utakon.

Ez azt jelentené, hogy 70 év felett minenkinek igazolnia kellene, hogy továbbra is alkalmas motorgépjárművek vezetésére. Az EU a módosítással azt szeretné elérni, hogy 2050-re egy halálos baleset se történjen a közutakon. A terv szerint 2030-ra a felére csökkentenék a halálos balesetek számát, ami egy év leforgása alatt kevesebb mint 10 ezer ilyen típusú elhalálozást jelent....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés