Előfizetői tartalom

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, megrekedtek az orosz támadások – Háborús híreink csütörtökön

Portfolio
Továbbra is feszült a helyzet az Egyesült Államok és Oroszország között az MQ-9 Reaper amerikai drón és a Szu-27 orosz vadászbombázó összeütközése miatt, melynek során az előbbi lezuhant és a Fekete-tengerbe csapódott. A keddi incidenst követően szerdán Lloyd Austin és Szergej Sojgu védelmi miniszterek, illetve Mark Milley és Valerij Geraszimov vezérkari főnökök is telefonon beszéltek egymással. Sojgu amerikai kollégájának azt mondta, a Krím félsziget közelében végzett drónrepülések „természetüknél fogva provokatívak”, és eszkalációhoz vezethetnek a fekete-tengeri zónában. Különböző jelentések szerint az elmúlt egy hétben lelassult az orosz offenzíva a főbb frontokon, és jelentősen lecsökkent a napi támadások száma. A luhanszki és a vuhledari offenzíva lényegében megrekedt, a Wagner csoport pedig nem bír Bahmut bevételével, erősítésre lenne szüksége a támadás sikeres folytatásához.

2023. március 16. 21:07 Reagált Moszkva arra, hogy Dánia nem engedi őket oda az Északi Áramlathoz Moszkva fondorlatként értékeli, hogy Koppenhága megtagadja tőle a részvétel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái