Előfizetői tartalom

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, megrekedtek az orosz támadások – Háborús híreink csütörtökön

Portfolio
Továbbra is feszült a helyzet az Egyesült Államok és Oroszország között az MQ-9 Reaper amerikai drón és a Szu-27 orosz vadászbombázó összeütközése miatt, melynek során az előbbi lezuhant és a Fekete-tengerbe csapódott. A keddi incidenst követően szerdán Lloyd Austin és Szergej Sojgu védelmi miniszterek, illetve Mark Milley és Valerij Geraszimov vezérkari főnökök is telefonon beszéltek egymással. Sojgu amerikai kollégájának azt mondta, a Krím félsziget közelében végzett drónrepülések „természetüknél fogva provokatívak”, és eszkalációhoz vezethetnek a fekete-tengeri zónában. Különböző jelentések szerint az elmúlt egy hétben lelassult az orosz offenzíva a főbb frontokon, és jelentősen lecsökkent a napi támadások száma. A luhanszki és a vuhledari offenzíva lényegében megrekedt, a Wagner csoport pedig nem bír Bahmut bevételével, erősítésre lenne szüksége a támadás sikeres folytatásához.

2023. március 16. 21:07 Megosztás Reagált Moszkva arra, hogy Dánia nem engedi őket oda az Északi Áramlathoz Moszkva fondorlatként értékeli, hogy Koppenhága megtagadja tőle a részvétel jogát az Északi Áramlat csővezetékek felrobbantásának kivizsgálásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés