Előfizetői tartalom

Borrell: az EU-nak globális védelmi szereplővé kell válnia

MTI
Az Európai Uniónak a globális biztonság és védelem szereplőjévé kell válnia azáltal, hogy meghallgatja partnereit, fogékony a felhívásokra, és megvitatja, miként fejlesztheti együttműködéseit a közös biztonsági kihívások kezelése érdekében - jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, a Schuman Biztonsági és Védelmi Fórum első ülését követően.

Európának szüksége van partnerekre, mert egyedül nem tud szembenézni a jelen valamennyi kihívásával. Az éghajlatváltozás, a koronavírus-járvány, az ukrajnai háború, a pénzügyi és gazdasági válság mind partnerségeket igényel - mondta. Fokoznunk kell a tengeri együttműködést, többet kell tennünk a béke fenntartásáért a szárazföldön, mélyítenünk kell partnerségünket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés