Előfizetői tartalom

Cáfolja az afrikai ország, hogy az összeomlás szélén állna

MTI
Tunézia külügyminisztériuma "eltúlzottnak" minősítette kedden az Európai Unió vezető diplomatájának azon hétfői nyilatkozatát, amelyben Josep Borrell az észak-afrikai ország esetleges gazdasági és társadalmi összeomlásával és annak Európára nézve is súlyos következményeivel kapcsolatos aggodalmának adott hangot.

Az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő szerint Tunéziában a helyzet jelenleg "nagyon-nagyon veszélyes", és felhívta a figyelmet arra, hogy ha a válság terhei alatt az ország összeroppanna, Európának "újabb migránsáradattal" kellene szembenéznie. Az EU küldöttsége Borrell kijelentéseit követően, kedden érkezett Tunéziába, hogy felmérje "a politikai és társadalmi-gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés