Előfizetői tartalom

Áll a bál az urániumtartalmú páncéltörő lövedékek körül, visszaszólt Putyinnak a brit védelmi minisztérium

MTI
|
Portfolio
Vlagyimir Putyin után a brit védelmi minisztérium is megszólalt a szegényített uránmagos lőszerek ügyében. Az Egyesült Királyság védelmi tárcája kedd esti közleményében hangsúlyozta: a szegényített urániumtartalmú páncéltörő lövedékeknek az orosz vezetők kijelentéseivel ellentétben semmi közük a nukleáris fegyverekhez. A minisztérium megjegyezte, hogy a brit hadsereg évtizedek óta használ szegényített urániumot páncéltörő lövedékeiben.

A brit védelmi tárca kedd esti közleménye szerint az Ukrajnának szállítani tervezett szegényített urániumtartalmú páncéltörő lövedékeknek az orosz vezetők kijelentéseivel ellentétben semmi közük a nukleáris fegyverekhez. Tegnap megírtuk, hogy Maria Zaharova orosz külügyi szóvivő is reagált a szállítás hírére, kijelentve, hogy a szegényített urán több szenvedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés