Előfizetői tartalom

Az EU-ba szökhetett Putyin körözése elől két orosz oligarcha

Portfolio
Február óta nem találnak két orosz oligarchát, akik vélhetően az Európai Unióba menekültek. Hogy élnek, arra abból lehet következtetni, hogy a City Invest Bank két fő részvényesét, Leonyid Sorsert és Szergej Kamzint szövetségi körözési listára tette az orosz belügyminisztérium. Interpol elfogatóparancsot adhat ki ellenük Moszkva, de vélhetően az uniós hatóságok erre fittyet hánynának.

Az orosz belügyminisztérium a City Invest Bank (nem összekeverendő a New York-i Citigroup leányvállalatával - a szerk.) két fő részvényesét, Leonyid Sorsert és Szergej Kamzint szövetségi körözési listára tette. A minisztérium honlapja nem részletezi a körözés pontos okát. A két szökevénynek a Lenta.ru orosz kiadvány által megszerzett ügyirataiból kiderül, hogy pénzmosási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés