Előfizetői tartalom

Bréking! – Taktikai atomfegyvereket telepít Vlagyimir Putyin Fehéroroszországba

Portfolio
Megállapodást kötöttünk Fehéroroszországgal, hogy taktikai atomfegyvereket telepítünk az ország területére – közölte szombaton este Vlagyimir Putyin orosz elnök a TASZSZ hírügynökség tudósítása szerint. A bejelentés közel három évtizede példátlan lépés Oroszország történetében. Frissítés! Később kiderült, hogy mit mondott szó szerint Putyin, amikor megtette a bejelentését, ezeket ebben a külön cikkünkben írtuk meg.

Mi a bejelentés? Az orosz elnök jelzése szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök már régóta szerette volna, ha ilyen fegyverek az ország területére kerülnek és Putyin érvelése szerint ez egyébként sem sérti a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló nemzetközi egyezményeket. Azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok is állomásoztat ilyen fegyvereket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés