Előfizetői tartalom

Súlyos helyzetbe kerülhetett Putyin magánhadserege, nem lesz kínai-orosz katonai tengely - Háborús híreink vasárnap

Portfolio
Egyre kétségbeesettebb lépésekre kényszerül Oroszország annak érdekében, hogy a frontra érkező fegyverek és élőerő utánpótlását biztosítani tudja. Kiszivárgó információk szerint újabb sorozási hullám érkezhet tavasszal, miközben az India által vásárolt fegyverszállítmányok jelentős részét átirányították az orosz-ukrán frontra. Szombat este Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, taktikai atomfegyvereket telepítenek Fehéroroszország területére. Az elmúlt hetekben egymás után érkeztek a hírek arról, hogy nehéz helyzetbe került a Prigozsin vezette orosz Wagner zsoldoscsoport. A "Putyin séfjeként" is ismert orosz vállalkozó egyre nagyobb népszerűségre tett szert katonai sikereivel, ezzel párhuzamosan pedig egyre inkább kivívta a Kreml haragját. Vlagyimir Putyin vasárnap bejelentette, országa és Kína nem lép katonai szövetségre egymással, váratlan meglepetést okozva ezzel a világnak.

2023. március 26. 20:31 Reagált az EU az orosz fenyegetésre Az Európai Unió (EU) kész új szankciókat bevezetni Fehéroroszországgal szemben, amennyiben a minszki vezetés elfogadja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái