Előfizetői tartalom

Nukleáris fegyverek Fehéroroszországban? Amerika nem látja jelét, és annak sem, hogy Putyin atomfegyvert akarna bevetni

MTI
Az Egyesült Államok szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy Oroszországból taktikai nukleáris katonai eszközöket szállítottak volna Fehéroroszországba - közölte a washingtoni Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának kommunikációs vezetője hétfőn újságírók előtt. John Kirby kijelentette: nagyon szorosan nyomon követik az eseményeket, de jelenleg semmi nem indokolja, hogy Amerika változtasson "stratégiai elrettentő" pozícióján, és annak sem látták jelét, hogy Oroszország taktikai atomfegyvert szándékozna bevetni Ukrajnában.

Oroszország szombaton jelentette be azt, hogy taktikai atomfegyvereket terveznek telepíteni Fehéroroszország területére. Mao Ning, a kínai külügyminisztérium szóvivője tegnap felidézte, hogy a világ atomhatalmai tavaly januárban közösen nyilatkoztak arról, hogy egy atomháborúnak nem lehet igazi nyertese, ezért az ilyen fegyverekkel rendelkező országoknak minden áron el kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés