Előfizetői tartalom

Ciki lebukás: hamis zászlós műveletet hajtott végre Oroszország, de felfedték az igazságot

Portfolio
Napokkal ezelőtt felkerült a közösségi médiába egy felvétel, amin az látható, hogy ukrán katonák megfélemlítenek egy kisgyerekével utazó anyukát. A videó annyira felkapottá vált a médiában, hogy még az orosz külügyminisztérium hivatalos Twitter-fiókján is megosztották. A felvétel geolokációs ellenőrzését követően azonban kiderült, valójában egy orosz hamis zászlós műveletnek lehettünk szemtanúi.

Az eredetileg kétperces videóban elméletben azt láthatjuk, hogy ukrán katonák megállítanak egy nőt, aki a kisfiával utazik. A katonai beavatkozásra azután került sor, hogy állítólag a nő megszegte a közlekedési szabályokat. Az elmesélt történet szerint, a két ukrán katona teljesen kiakad, miután megtudják, hogy oroszul beszél a muszlim nő, kiabálnak vele, majd az egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés