Előfizetői tartalom

Legyűrte az első akadályt a javaslat: tényleg véget érhet az évszázados semlegesség?

Portfolio
A svájci Nemzeti Tanács (a törvényhozás alsóháza) biztonságpolitikai bizottsága megszavazta azt a javaslatot, amely szerint aktuálissá vált 25 darab Leopard 2 harckocsi leszerelése. A cél, hogy szabaddá tegyék az utat a német fegyvervásárlás előtt, amivel közvetett módon támogatnák az ukrán hadsereg harckocsikkal történő felfegyverzését - Neue Zürcher Zeitung.

Bár a svájci Szövetségi Tanács továbbra is következetesen blokkolja az Ukrajnának nyújtandó lehetséges támogatások minden formáját, kedden a Nemzeti Tanács biztonságpolitikai bizottsága nagyot lépett előre az ügyben. A parlamentnek most benyújtott javaslat a raktárban tárolt 25 darab Leopard 2-es harckocsi végleges leszerelésére vonatkozik. Ez az előfeltétele annak, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés