Előfizetői tartalom

Megtorlással fenyegetőzik Kína, üzentek Amerikának

Portfolio
Kína szerdán megtorlással fenyegette meg az Amerikai Egyesült Államokat és Tajvant arra az esetre, amennyiben Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház elnöke találkozik Tajvan elnökével, Caj Jing-vennel, annak jövő hónapra tervezett amerikai körútja során, mondván, hogy minden ilyen lépés "provokáció" lenne - számolt be a Reuters.

Kína, amely a demokratikusan kormányzott Tajvant saját területének tekinti, többször figyelmeztette arra az amerikai tisztviselőket, hogy ne találkozzanak Caj Jing-ven tajvani vezetővel, mivel azt a sziget azon törekvésének támogatásaként értékeli, hogy különálló országnak tekintsék. Kína tavaly augusztusban hadgyakorlatokat rendezett Tajvan körül, amikor Nancy Pelosi,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés