Előfizetői tartalom

Felvétel: Zelenszkij az osztrák parlamentben szólalt föl, egy párt képviselői látványosan kivonultak

Portfolio
A radikális jobboldali, oroszbarát Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képviselői kivonultak, miközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mondott az osztrák parlamentben – írja a Reuters. Az osztrák Der Standard arról ír, hogy a jelenleg szintén ellenzékben lévő szociáldemokrata SPÖ képviselőinek több mint fele sem volt jelen a beszéd alatt.

A Szabadságpárt képviselői azzal indokolták lépésüket, hogy Zelenszkijnek a parlamentben történő fölszólalása sérti Ausztria semlegességét. Zelenszkij videóüzenetében megköszönte Ausztriának az Ukrajnának nyújtott humanitárius segítséget, illetve az aknamentesítésben való közreműködést. Az FPÖ már napokkal korábban jelezte, hogy tiltakozni fog az ukrán elnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés