Előfizetői tartalom

Hát itt meg mi folyik? Kibékül a két, ősellenségnek számító NATO-tagállam?

MTI
|
Portfolio
Úgy tűnik, változás állhat be két, egymással feszült viszonyt ápoló NATO-tagállam kapcsolatában. A friss hírek szerint jövő héten Törökországba utazik jNótisz Mitarákisz görög bevándorlási miniszter, valamint Nikosz Panajótopulosz, a görög védelmi tárca vezetője, aki vasárnap azt mondta, enyhülés jött el a két ország kapcsolatában. Elemzők szerint a február 6-i, Törökország és Szíria egy részén pusztító, több mint 50 ezer halálos áldozattal járó földrengés, illetve az ennek nyomán érkező nemzetközi segítséget követően a két NATO-tagállam a köztük lévő feszültség csökkentésére törekszik. Vasárnap a Katimerini című görög napilap azt írta, "Ankara teljesen más hangot üt meg"  Görögországgal kapcsolatban.

Törökországba utazik jövő héten Nótisz Mitarákisz görög bevándorlási miniszter, valamint Nikosz Panajótopulosz, a görög védelmi tárca vezetője, aki vasárnap azt mondta, enyhülés jött el a két ország kapcsolatában. Érezhető a feszültség csökkenése - fogalmazott Panajótopulosz a Mega görög televíziós csatornának adott interjúban, kiemelve, hogy februárban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái