Előfizetői tartalom

Súlyos csapás érte Oroszországot, a legnagyobb ellenségei húzhatnak hasznot Moszkva szenvedésén

Jellemző, hogy ha egy jelentősebb hadiiparral rendelkező szereplő szorult helyzetbe kerül (például háborúba sodródik), az exportra szánt termékeit inkább saját haderejének adja, mintsem teljesíti a külföldi megrendeléseket. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során, de Oroszország esetében is egyre többször bukkannak fel az exportváltozatok az orosz-ukrán frontvonalon. Az orosz-ukrán háború, a fegyverek ottani szereplése, az európai szankciók hatása együttesen jelentkezik abban, hogy az orosz fegyverek és alkatrészek exportja egyre inkább alábbhagy, helyükre pedig új szereplő(k) érkeznek a globális piacon. Az orosz export visszaszorulásának kétségkívül legnagyobb nyertese az Egyesült Államok, de Ukrajna is komoly előnyökhöz jut vele.

Több, mint egy éve tart az eredetileg sokkal rövidebbnek tervezett orosz-ukrán háború, Oroszország pedig – szinte minden téren – súlyos veszteségeket szenved a frontvonalon, emellett pedig az Európai Unió által kivetett szankciók hatására egyre súlyosbodó alkatrészhiánnyal kell megbirkóznia. Az elmúlt hetekben Moszkva egyre több, régebbi harckocsiját kénytelen leporolni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés