Előfizetői tartalom

Súlyos csapás érte Oroszországot, a legnagyobb ellenségei húzhatnak hasznot Moszkva szenvedésén

Portfolio
Jellemző, hogy ha egy jelentősebb hadiiparral rendelkező szereplő szorult helyzetbe kerül (például háborúba sodródik), az exportra szánt termékeit inkább saját haderejének adja, mintsem teljesíti a külföldi megrendeléseket. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során, de Oroszország esetében is egyre többször bukkannak fel az exportváltozatok az orosz-ukrán frontvonalon. Az orosz-ukrán háború, a fegyverek ottani szereplése, az európai szankciók hatása együttesen jelentkezik abban, hogy az orosz fegyverek és alkatrészek exportja egyre inkább alábbhagy, helyükre pedig új szereplő(k) érkeznek a globális piacon. Az orosz export visszaszorulásának kétségkívül legnagyobb nyertese az Egyesült Államok, de Ukrajna is komoly előnyökhöz jut vele.

Több, mint egy éve tart az eredetileg sokkal rövidebbnek tervezett orosz-ukrán háború, Oroszország pedig – szinte minden téren – súlyos veszteségeket szenved a frontvonalon, emellett pedig az Európai Unió által kivetett szankciók hatására egyre súlyosbodó alkatrészhiánnyal kell megbirkóznia. Az elmúlt hetekben Moszkva egyre több, régebbi harckocsiját kénytelen leporolni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái