Előfizetői tartalom

Egzotikus ország siethet az európai olajpiac megmentésére, de jöhet néhány izgalmas kihívás

Ecuadorról elég keveset hallani Magyarországon, pedig a dél-amerikai ország egyre nagyobb szeletet hasít ki a nemzetközi olajpiacból, ezen a területen pedig hazánkkal is folyamatosan mélyül az együttműködés. Mivel Ecuador a dél-amerikai kontinens nyugati partján helyezkedik el, ezért nem lenne teljesen zökkenőmentes egy olyan elképzelés, hogy az ország például az orosz olaj importját kezdje el kiváltani Magyarországon, ugyanakkor Quitóban nyitottak az elképzelésre és úgy tűnik, talán már konkrét terveik is vannak. A magyar-ecuadori gazdasági kapcsolatokról, bontakozó olajpiaci és katonai együttműködésről, illetve az ország turizmusáról beszélgettünk José Luis Salazar Arrartével, Ecuador magyarországi nagykövetével.

Portfolio: Ecuadort elsősorban egzotikus turistaparadicsomként ismerik Európában, kevesen tudják csak, hogy az ország jelentős olajexportőr a világon. Hol helyezkedik el Ecuador a nemzetközi olajpiaci dinamikában? Tervezi az ország növelni részesedését a nemzetközi olajpiacon? José Luis Salazar Arrarte: Ecuador teljes exportja 2022-ben elérte a 32,7 milliárd dollárt, amelyből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés