Előfizetői tartalom

Friss tanulmány állítja: kiáltanak a növények veszély esetén

Portfolio
Lilach Hadany, a Tel Aviv-i Egyetem biológiaprofesszora kutatásai során arra az eredményre jutott, hogy számos növény az ember számára nem hallható ultrahangokkal képes kommunikálni stresszhelyzetben - számolt be a Washington Post. A kutatók szerint a mesterséges intelligencia segítségével a hangok hangereje, frekvenciája és tempója alapján azonosítani lehet majd a növény típusát és állapotát is.

Hatévnyi kutatás után Hadany és kollégái felfedezték, hogy a növények, amikor szoronganak, képesek ultrahangok kibocsátására, amelyek az emberek számára nem hallhatóak. A növények megvágás, kiszáradás, megfertőződés esetén pattogó hangokat bocsátanak ki, melyek a kutatók szerint segélykérésük kifejezése, azok jelentéssel bírnak. A vizsgálatok során a növényeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés