Előfizetői tartalom

Különleges műveletbe kezd Kína Tajvannál - Készültségben a sziget parti őrsége

Portfolio
A Kíni Fujian tartomány tengerészeti biztonsági hatósága közölte, három napos különleges járőrözési és ellenőrzési műveletet indított a Tajvani-szoros középső és északi részén, amelynek keretében a szoroson áthaladó hajókra szállnak fel és ellenőrzik a rakományaikat. Mindeközben a tajvani hatóságok közleményben jelezték, elutasítják Kína ilyen irányú lépését, és akár a tajvani parti őrséget is hajlandóak bevetni a segítségnyújtás érdekében - írta meg a Reuters.

Kína agresszív lépésére azután került sor, hogy Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház elnöke szerdán Kaliforniában fogadta Caj Jing-ven tajvani elnököt, ezzel évtizedek óta a legmagasabb rangú amerikai politikussá vált, aki az Egyesült Államok területén találkozott tajvani vezetővel. A délkelet-kínai Fujian tartomány tengerbiztonsági hatósága szerdán közölte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés