Előfizetői tartalom

Leleplező vallomást tettek Ukrajna elit mesterlövészei: ez zajlik valójában a frontvonalakon

Portfolio
Sosem látott riportot készített az amerikai Military Times két ukrán mesterlövésszel, akik régóta harcolnak az orosz haderő, illetve a donbaszi lázadók ellen. A riport során a mesterlövészek teljesen őszintén elmondják: nem sok szerepük van a harcok mostani alakulásában, sőt, ők maguk is inkább Kalasnyikovot ragadva, a lövészárkokból segítik a bahmuti védekező harcokat, ahelyett, hogy high-tech fegyverekkel próbálnak ellenséges tiszteket likvidálni, mélyen a frontvonalak mögött.

A Military Times egy improvizált gyakorlótéren érte utol a két ukrán mesterlövészt: a csupán Artyom és Jevheny nevű katonák részletesen beszámoltak munkájukról az amerikai lapnak és bemutatták felszerelésüket is. A katonák azért nem vállalták teljes, valódi nevüket, mert nem nyilatkozhattak a sajtónak. A mesterlövészek elsősorban arról beszéltek, hogy a jelenlegi harcokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés