Előfizetői tartalom

Elárulta Amerikát az egyik legszorosabb szövetségese: fegyvereket szállítottak volna Oroszországnak

Portfolio
Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök februárban arra utasította a tisztviselőket, hogy tervezzék meg 40 ezer darab rakéta gyártását és titokban történő szállítását Oroszország számára. A titkolózásra azért volt szükség, hogy az Egyiptommal szövetségi viszonyt ápoló Amerikai Egyesült Államok ne szerezzen tudomást a dologról – írta meg a Washington Post.

Egy kiszivárgott amerikai hírszerzési dokumentum szerint Egyiptom, Amerika egyik legközelebbi közel-keleti szövetségese és az amerikai katonai védelmi segélyek egyik fő kedvezményezettje, titokban 40 ezer, Oroszországnak szánt rakéta gyártását tervezte. Hozzáteszik, hogy esz-Szíszi egyiptomi elnök és magas rangú katonai tisztviselők közötti beszélgetés során az elnök utasította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés