Előfizetői tartalom

Politikai pályára léphet a Wagner-vezér – Ez lenne Prigozsin mesterterve?

Portfolio
A független orosz Meduza portál szerint Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér egyre szorosabban együttműködik az Igazságos Oroszország – Az Igazságért nevű orosz (ál)ellenzéki párttal, és célja valószínűleg az, hogy megszerezze az irányítást a szervezet fölött – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi agytröszt hétfői jelentése.

A Meduza szerint négy tag elhagyta a pártot, egyesek közülük a Prigozsin és a Szergej Mironov pártelnök közeledésére hivatkozva indokként. Az ISW már korábban is írt Prigozsin és Mironov közeledéséről, és értékelése szerint a pártelnöknek a Wagner elismerése melletti kiállása további szakadást idézhet elő a Kremlen belül. Két Kreml-beli forrás és egy szentpétervári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés