Előfizetői tartalom

Kisöpörte a fegyverraktárait Amerika: kölcsönszerződésekre kényszerül a szuperhatalom

Portfolio
Dél-Korea a múlt hónapban megállapodást kötött arról, hogy 500 ezer darab 155 milliméteres tüzérségi lövedéket ad kölcsön az Egyesült Államoknak, ami nagyobb rugalmasságot biztosíthat Washingtonnak Ukrajna lőszerellátásában, egyúttal pedig elkerülhetővé válik az, hogy Dél-Korea közvetve fegyvereket szállítson Ukrajnának - számolt be róla a Reuters.

A Reuters meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Dél-Korea úgy döntött, hogy eladás helyett csupán kölcsönszerződés keretein belül biztosítja a lőszert, hogy minimalizálja annak lehetőségét, hogy dél-koreai lövedékeket használjanak az ukrajnai konfliktusban. Ez azt jelentené, hogy a lőszereket elsősorban az Egyesült Államok használhatná fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés