Előfizetői tartalom

A totális összeomlás szélén Putyin békemissziója – Egymásnak eshet Oroszország két fontos szövetségese

Ismét halálos összecsapások színhelye volt Hegyi-Karabah: négy örmény és három azeri katona halt meg egy keddi összetűzésben. Az Azerbajdzsán és Örményország által is magának követelt régióban tavaly szeptember óta egyre forróbb a helyzet, nem függetlenül az ukrajnai háborútól, a 2020-as háború után megkötött fegyverszünetet szavatoló Oroszország befolyása ugyanis csökken a térségben. Közben Azerbajdzsán Izraellel, Örményország pedig Iránnal fűzi szorosabbra a kapcsolatait. Az Egyesült Államok és az Európai Unió is igyekszik közvetíteni a konfliktusban: utóbbi nemrég civil missziót küldött Örményországba, amivel kivívta Azerbajdzsán haragját. Ez nem jó hír Európa számára, ugyanis azeri földgázzal igyekezne pótolni a kiesett orosz gázszállítmányokat.

Forró helyzet Hegyi-Karabahban Hétfőn ismét lövöldözés tört ki Hegyi-Karabah térségében azeri és örmény katonák között. Az azeri védelmi minisztérium szerint három katonájuk vesztette életét az összetűzésben, az örmény védelmi minisztérium pedig azt közölte, négy fegyveresük meghalt, hatan megsérültek. A konfrontáció Tegh falunál történt, amely az utolsó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés