Előfizetői tartalom

Itt az évtized legnagyobb szivárgási botránya, amely szinte mindenkit érint - Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat 

Alighanem az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb szivárgási botrányával néz szembe a világ, miután múlt héten bombaként robbant be a hír a médiába: szupertitkos, a Pentagon számára készített elemzések láttak napvilágot egy egyszerű Discord-szerveren. Az adatok világosan megmutatják, hogyan kémkedett az Amerikai Egyesült Államok vetélytársai, ellenségei és még saját szövetségesei után is. A dokumentumok ezen kívül érzékeny információkat tartalmaztak többek között az orosz-ukrán háború állásáról, illetve egyes országok titkos üzleteiről is.

Egyelőre keveset tudni arról, hogyan kerülhettek ki az Egyesült Államok legszigorúbban őrzött információi a közösségi média felületeire, a Biden-kormányzat jelenleg is nagy erőkkel nyomoz ezekkel kapcsolatban. Az, hogy ez egyelőre milyen hatással járhat az ukrajnai háború menetére, vagy épp az Amerikai Egyesült Államok diplomáciai kapcsolataira, még nem tudni. Ráadásul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés