Előfizetői tartalom

Súlyos incidens volt tavaly a NATO és Oroszország közt: egy hajszálon múlhatott a világháború

Portfolio
Mindössze egy szerencsés technikai hibának köszönhető, hogy sikerült elkerülni, hogy egy orosz vadászgép lelőjön egy brit katonai repülőgépet tavaly szeptemberben. Az orosz pilóta állítólag ki is lőtt egy rakétát a gépre, azonban műszaki hiba miatt célt tévesztett  – mondták ezt nyugati tisztségviselők a New York Times-nak.

Nemrég kiszivárgott amerikai hírszerzési dokumentumokból derült ki, hogy súlyos incidens történt Oroszország és a NATO közt: tavaly szeptemberben majdnem lelőtt egy orosz vadászgép egy brit felderítő repülőgépet a Fekete-tenger fölött. A New York Times-nak meg nem nevezett amerikai védelmi minisztériumi tisztségviselők azt nyilatkozták, hogy az incidens sokkal súlyosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés