Előfizetői tartalom

Füstbomba robbant a japán miniszterelnök választási gyűlésén

MTI
Kisida Fumio japán miniszterelnököt sértetlenül kimentették egy kültéri választási beszéde helyszínéről, ahol feltételezések szerint egy füstbomba robbant fel a közelében. A japán médiában megjelent felvételek tanúsága szerint a robbanás hangjára a miniszterelnök fedezéket keresett, a rendőrök pedig ártalmatlanná tettek egy személyt a helyszínen. A Nikkei hírportál jelentése szerint egy rendőr könnyebb sérülést szenvedett.

Az incidens szombaton késő délelőtt Szaikazaki halászkikötőben, Vakajama prefektúrában, Oszaka városától mintegy 65 km-re délnyugatra történt. A miniszterelnöknek éppen helyi specialitásokat szolgáltak fel, miközben a kormányzó Liberális Demokrata Párt (LDP) jelöltjével beszélgetett. A robbanás még a miniszterelnök kampánybeszéde előtt történt. A felvételeken látható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés