Előfizetői tartalom

Európai Bizottság: elfogadhatatlan az ukrán mezőgazdasági termékek betiltása

Portfolio
Az Európai Unió tagállamainak egyoldalú kereskedelmi intézkedései elfogadhatatlanok - nyilatkozta az Európai Bizottság szóvivője vasárnap, miután Lengyelország és Magyarország a helyi mezőgazdasági ágazat védelme érdekében importtilalmat rendelt el a szomszédos Ukrajnából származó mezőgazdasági termékekre - írja a Reuters.

A Lengyelország és Magyarország által bejelentett tiltások oka, hogy logisztikai problémák miatt az Európai Unióban nagy mennyiségben maradt a helyben termelt gabonánál olcsóbb ukrán gabona, ami leszorította az árakat és nehéz helyzetbe hozta a helyi gazdákat. "Tudomásunk van Lengyelország és Magyarország bejelentéseiről az Ukrajnából származó gabona és más mezőgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés