Előfizetői tartalom

Jön a magyar vétó? Újabb fontos döntés múlhat Magyarországon a NATO-ban

Portfolio
Az olasz Corriere della Sera értesülése szerint több tagállam is élne a vétójogával, amennyiben az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen pályázna a NATO vezetői posztjára. A sajtóhírek szerint Magyarország és Lengyelország, illetve az Egyesült Királyság sem szeretné a védelmi szövetség élén látni Von Der Leyent - írta meg az Index.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, sajtóértesülések szerint számos NATO-tagállam javasolta a főtitkári pozícióra az Európai Unió egyik legfontosabb szervezetének vezetőjét, Ursula von der Leyent, aki 2013 és 2019 között Németország védelmi minisztere volt, azóta pedig az Európai Bizottság elnöke. Kapcsolódó cikkünk 2023. 04. 01. Von der Leyen lehet az új NATO-főtitkár?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés